Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΤΙΠΟΤΑ

Τίποτα


Zen Tarot Card
Τίποτα
Ο Βούδας διάλεξε μια λέξη με πραγματικά μεγάλη δύναμη: σουνυάτα.Η φράση ΄κατάσταση τού τίποτα΄ δεν είναι και τόσο όμορφη. Θα την αντικαθιστούσα με το ΄κανένα πράγμα΄, γιατί το τίποτα δεν είναι απλώς τίποτα, είναι τα πάντα.  Πάλλεται με όλες τις δυνατότητες. Εχει δύναμη, απόλυτη δύναμη. Αν και είναι ακόμη ανεκδήλωτο, αλλά εμπεριέχει τα πάντα.

Στην αρχή υπάρχει η φύση, στο τέλος υπάρχει η φύση, γιατί λοιπόν κάνεις τόση φασαρία στο ενδιάμεσο; Γιατί στο ενδιάμεσο γίνεσαι τόσο ανήσυχος, τόσο αγχώδης, τόσο φιλόδοξος; Γιατί να δημιουργείς τέτοια απελπισία; Όλο το ταξίδι είναι από το τίποτε έως το τίποτε.
Osho Take it Easy, Τόμος 1 Κεφάλαιο 5
Σχόλιο:
Το να βρίσκεσαι σε ενδιάμεσο στάδιο μπορεί να σε αποπροσανατολίζει, ακόμα και να σε τρομάζει. Δεν υπάρχει τίποτα για να κρατηθείς, καμία αίσθηση προσανατολισμού, ούτε καν μια ένδειξη για το τι είδους επιλογές και δυνατότητες μπορεί να συναντήσεις πιο πέρα. Ηταν όμως ακριβώς αυτές οι καθαρές δυνατότητες εκείνο που υπήρχε κατά τη δημιουργία τού σύμπαντος.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις τώρα είναι να χαλαρώσεις μέσα σε αυτήν την κατάσταση τού τίποτα... να πέσεις μέσα σε αυτή τη σιωπή ανάμεσα στις λέξεις... να παρατηρείς αυτό το ενδιάμεσο στάδιο ανάμεσα στην εκπνοή και την εισπνοή. Και να αποθησαυρίζεις κάθε μια άδεια στιγμή αυτής της εμπειρίας. Κάτι ιερό είναι έτοιμο να γεννηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

My Blog List

Followers