Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

ο Εξεγερμένος
Οι άνθρωποι φοβούνται, φοβούνται πάρα πολύ εκείνους που γνωρίζουν τον εαυτό τους. Eχουν μια ορισμένη δύναμη, μια αύρα και ένα μαγνητισμό, μια χαρισματικότητα που μπορεί να βγάλει από τη φυλακή της παράδοσης τους ζωντανούς, νέους ανθρώπους....

Ο φωτισμένος άνθρωπος δεν μπορεί να υποδουλωθεί –αυτή είναι η δυσκολία – και δεν μπορεί να φυλακιστεί.... Κάθε ιδιοφυής άνθρωπος που έχει γνωρίσει κάτι από τον εσωτερικό κόσμο είναι επόμενο να είναι κάπως δύσκολο να αφομειωθεί΄ θα μετατραπεί σε δύναμη που αναστατώνει. Οι μάζες δεν θέλουν να αναστατώνονται, ακόμη κι αν ζουν στη δυστυχία΄ είναι δυστυχισμένοι, αλλά έχουν συνηθίσει στη δυστυχία. Και όποιος δεν είναι δυστυχισμένος μοιάζει σαν ξένος.

Ο φωτισμένος άνθρωπος είναι ο πιο μεγάλος ξένος μέσα στον κόσμο΄ δεν φαίνεται να ανήκει σε κανέναν. Καμιά οργάνωση δεν τον περιορίζει, καμία κοινότητα, καμία κοινωνία, κανένα έθνος.


Σχόλιο:
Η ισχυρή και γεμάτη κύρος μορφή σε τούτο το χαρτί είναι φανερό πως είναι ο κύριος του πεπρωμένου του. Στον ώμο του υπάρχει το έμβλημα του ήλιου και ο πυρσός που κρατά στο δεξί του χέρι συμβολίζει το φως της δικής του αλήθειας, που την κέρδισε με κόπο.

Είτε είναι πλούσιος είτε φτωχός, ο Εξεγερμένος είναι πραγματικά αυτοκράτορας, επειδή έχει σπάσει τα δεσμά του καταπιεστικού προγραμματισμού και της γνώμης της κοινωνίας. Διαμόρφωσε τον εαυτό του έχοντας αγκαλιάσει όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, προβάλλοντας μέσα από τις σκοτεινές και άμορφες ρίζες τού ασυνείδητου παρελθόντος του και ανοίγοντας τα φτερά του για να πετάξει στον ουρανό. Ο ίδιος ο τρόπος τής ύπαρξής του είναι η εξέγερση, όχι επειδή μάχεται ενάντια σε κάποιον ή σε κάτι, αλλά επειδή έχει ανακαλύψει τη δική του αληθινή φύση και είναι αποφασισμένος να ζήσει σύμφωνα μ’ αυτήν. Ο αετός είναι το ζώο σύμβολο τού πνεύματός του, ένας αγγελιoφόρος μεταξύ ουρανού και γης.

Ο Εξεγερμένος μάς προκαλεί να είμαστε αρκετά θαρραλέοι ώστε να αναλάβουμε την ευθύνη για αυτό που είμαστε και να ζήσουμε τη δική μας αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

My Blog List

Followers