Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

Εσωτερική Φωνή


Zen Tarot Card
Εσωτερική Φωνή
Αν έχεις βρει την αλήθεια μέσα σου, δεν υπάρχει τίποτε άλλο να βρεις σε ολόκληρη την ύπαρξη. Η αλήθεια λειτουργεί μέσα από σένα. Όταν ανοίγεις τα μάτια σου, είναι η αλήθεια που ανοίγει τα μάτια της. Όταν κλείνεις τα μάτια σου, είναι ηη αλήθεια που κλείνει τα μάτια της.

Αυτός είναι ένας τρομερός διαλογισμός. Αν μπορέσεις να κατανοήσεις απλώς το μηχανισμό, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Ό,τι κι αν κάνεις, το κάνει η αλήθεια. Βαδίζεις, πρόκειται για την αλήθεια. Κοιμάσαι, είναι η αλήθεια που ξεκουράζεται. Μιλάς, μιλά η αλήθεια. Σωπαίνεις,είναι η αλήθεια που σωπαίνει.

Αυτή είναι μία από τις πιο απλές τεχνικές διαλογισμού. Σιγά-σιγά, όλα ακολουθούν αυτόν τον απλό τύπο και τότε η τεχνική δεν χρειάζεται πια. Αυτή είναι μία από τις πιο απλές τεχνικές διαλογισμού. Σιγά-σιγά, όλα ακολουθούν αυτόν τον απλό μηχανισμό και τότε η τεχνική δεν χρειάζεται πια. Όταν έχεις γιατρευτεί, πετάς το διαλογισμό, πετάς το φάρμακο. Τότε ζεις ως αλήθεια΄ ζωντανός, ακτινοβόλος, ευχαριστημένος, ευδαίμων, είσαι ο ίδιος τραγούδι. Όλη σου η ζωή γίνεται μια προσευχή δίχως λέξεις, ή καλύτερα να την ονομάσουμε προσευχικότητα, χάρη, ομορφιά που δεν ανήκει στα εγκόσμια, μια ακτίνα φωτός που έρχεται από το υπερπέραν και μπαίνει μέσα στο σκοτάδι του κόσμου μας.

Σχόλιο:
Η Εσωτερική Φωνή μιλά όχι με λόγια, αλλά με τη δίχως λέξεις γλώσσα της καρδιάς. Είναι σαν τον μάντη που λέει μόνο την αλήθεια. Αν είχε πρόσωπο, θα ήταν σαν το πρόσωπο στο κέντρο αυτού του χαρτιού΄ σε εγρήγορση, παρατηρητική και ικανή να αποδεχτεί και το σκοτάδι και το φως, όπως συμβολίζουν τα δυο χέρια που κρατούν τον κρύσταλλο. Ο ίδιος ο κρύσταλλος αντιπροσωπεύει την καθαρότητα που έρχεται με την υπέρβαση κάθε δυϊκότητας.

Η Εσωτερική Φωνή μπορεί επίσης να είναι σαν να παίζει, καθώς βουτάει βαθιά στα συναισθήματα και αναδύεται πάλι, για να υψωθεί προς τον ουρανό, σαν δυο δελφίνια που χορεύουν μέσα στα νερά της ζωής. Συνδέεται με το σύμπαν, μέσα από το στέμμα-μισοφέγγαρο, και με τη γη, που τη συμβολίζουν τα πράσινα φύλλα στο κιμονό τής μορφής.

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που μας φαίνεται ότι μας τραβάνε από δω κι από κει πάρα πολλές φωνές. Η ίδια μας η σύγχυση σε τέτοιες καταστάσεις αποτελεί την υπενθύμιση να αναζητήσουμε μέσα μας τη σιωπή και τη επικέντρωση. Μόνο τότε μπορούμε να ακούσουμε τη δική μας αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

My Blog List

Followers