Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Σιωπή

Zen Tarot Card
Σιωπή
Η ενέργεια του όλου σε έχει κυριεύσει. Είσαι κυριευμένος, δεν υπάρχεις πια, υπάρχει το όλον.

Αυτή τη στιγμή, καθώς η σιωπή διεισδύει μέσα σου, μπορείς να αντιληφθείς το νόημά της, επειδή είναι η ίδια σιωπή που βίωσε ο Γκωτάμα Βούδδας. Είναι η ίδια σιωπή τού Τσουάνγκ Τζου, του Μποντιντάρμα, του Νανσέν... Η γεύση της σιωπής είναι η ίδια.

Οι καιροί αλλάζουν, ο κόσμος διαρκώς αλλάζει, αλλά η εμπειρία της σιωπής, η χαρά της, παραμένει η ίδια. Αυτό είναι το μόνο πράγμα στο οποίο μπορείς να βασιστείς, το μόνο πράγμα που δεν πεθαίνει ποτέ. Είναι το μόνο πράγμα που μπορείς να ονομάσεις ύπαρξή σου.

Σχόλιο:
Η σιωπηλή, σαν καθρέφτης, δεκτικότητα μιας νύχτας με πανσέληνο και αστροφεγγιά αντικατοπτρίζεται στη λίμνη με ομίχλη πιο κάτω. Το πρόσωπο στον ουρανό βρίσκεται σε βαθύ διαλογισμό, μια θεά της νύχτας, που φέρνει βάθος, γαλήνη και κατανόηση.

Αυτή είναι μια πολύτιμη στιγμή. Θα σου είναι εύκολο να αναπαυτείς μέσα σου, να βολιδοσκοπήσεις τα βάθη της εσωτερικής σιωπής σου, μέχρι εκεί που συναντά τη σιωπή του σύμπαντος. Δεν υπάρχει τίποτα να κάνεις, πουθενά να πας και η ποιότητα της εσωτερικής σιωπής σου διαπερνά όλα όσα κάνεις.

Ίσως κάνει μερικούς να μη νιώθουν άνετα, συνηθισμένοι καθώς είναι σε όλο το θόρυβο και τη δρασττηριότητα τού κόσμου. Δεν πειράζει΄ αναζήτησε εκείνους που μπορούν να συντονιστούν με τη σιωπή σου ή να απολαμβάνουν τη μοναχικότητά σου. Τώρα είναι η ώρα να γυρίσεις στον εαυτό σου. Η κατανόηση και οι ενορατικές ιδέες που έρχονται σε σένα αυτές τις στιγμές, θα εκδηλωθούν αργότερα, σε μια πιο εξωστρεφή φάση της ζωής σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

My Blog List

Followers