Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Ύπαρξη



Zen Tarot Card
Ύπαρξη
Δεν είσαι τυχαίος. Η ύπαρξη σε χρειάζεται. Χωρίς εσένα κάτι θα λείπει από την ύπαρξη και κανείς δεν θα μπορεί να το αντικαταστήσει. Αυτό είναι που σου δίνει αξιοπρέπεια, το ότι θα λείψεις από ολόκληρη την ύπαρξη. Τα αστέρια και ο ήλιος και το φεγγάρι, τα δέντρα και τα πουλιά και η γη, το κάθε τι στο σύμπαν, θα νιώσει ότι είναι άδεια μια μικρή θέση, που μόνον εσύ μπορείς να τη γεμίσεις και κανένας άλλος.

Αυτό σου δίνει τεράστια χαρά, ικανοποίηση, που έχεις σχέση με την ύπαρξη και που η ύπαρξη νοιάζεται για σένα. Από τη στιγμή που είσαι καθαρός και διαυγής, μπορείς να δεις τεράστια αγάπη να πέφτει πάνω σου από όλες τις διαστάσεις.

Σχόλιο:
Αυτή η γυμνή φιγούρα κάθεται πάνω στο φύλλο λωτού της τελειότητας, ατενίζοντας την ομορφιά του νυχτερινού ουρανού. Ξέρει ότι το "σπίτι" δεν είναι ένας υλικός τόπος στον εξωτερικό κόσμο, αλλά μια εσωτερική ιδιότητα χαλάρωσης και αποδοχής. Τα αστέρια, τα βράχια, τα δέντρα, τα λουλούδια, τα ψάρια και τα πουλιά, όλα είναι αδέρφια μας σε τούτο το χορό της ζωής. Εμείς οι άνθρωποι τείνουμε να το ξεχνάμε, καθώς κυνηγάμε τα δικά μας προσωπικά σχέδια και πιστεύουμε ότι πρέπει να παλέψουμε για να πάρουμε αυτά που χρειαζόμαστε. Τελικά όμως, η αίσθηση ότι είμαστε ξέχωροι δεν είναι παρά μια ψευδαίσθηση, που τη χτίζουν οι στενές έννοιες του νου.

Τώρα είναι ο καιρός να δεις αν επιτρέπεις στον εαυτό σου να δεχτεί αυτό το εξαιρετικό δώρο τού να αισθάνεσαι σαν στο σπίτι σου οπουδήποτε κι αν βρίσκεσαι. Αν το επιτρέπεις, βεβαιώσου ότι δίνεις χρόνο στον εαυτό σου να το γευτεί, ώστε να βαθύνει και να παραμείνει μαζί σου. Αν πάλι αισθάνεσαι ότι όλος ο κόσμος είναι στραμμένος εναντίον σου, είναι καιρός να κάνεις ένα διάλειμμα. Απόψε βγες έξω και κοίταξε τα αστέρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

My Blog List

Followers