Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Εντατικότητα




Zen Tarot Card
Εντατικότητα
Το Ζεν λέει: Θεώρησε όλα τα μεγάλα λόγια και όλες τις μεγάλες διδασκαλίες ως τον θανάσιμο εχθρό σου. Απόφευγέ τα, γιατί χρειάζεται να βρεις τη δική σου πηγή. Δεν πρέπει να είσαι οπαδός, μιμητής. Πρέπει να είσαι αυθεντικό άτομο΄ πρέπει να βρεις τον εσώτατο πυρήνα σου μόνος σου, χωρίς οδηγό, χωρίς γραφές που θα σε καθοδηγούν. Η νύχτα είναι σκοτεινή, αλλά με την εντατική φωτιά της αναζήτησης είναι επόμενο να φτάσεις ως την ανατολή τού ήλιου.

Οποιος έχει ανάψει από εντατική αναζήτηση έχει βρει την ανατολή. Οι άλλοι πιστεύουν απλώς. Αυτοί που πιστεύουν δεν είναι θρησκευόμενοι, αποφεύγουν απλώς την μεγάλη περιπέτεια της θρησκείας πιστεύοντας.
Osho Zen: Turning In Κεφάλαιο 10
Σχόλιο:
Η μορφή πάνω σε τούτο το χαρτί έχει πάρει το σχήμα ενός βέλους, κινούμενου με την μονοσήμαντη εστίαση εκείνου που γνωρίζει επακριβώς πού πηγαίνει. Κινείται τόσο γρήγορα που έχει γίνει καθαρή ενέργεια σχεδόν. Αλλά η εντατικότητά του δεν πρέπει να θεωρηθεί λανθασμένα ως η μανιακή ενέργεια που κάνει τους ανθρώπους να οδηγούν το αυτοκίνητό τους με τη μέγιστη ταχύτητα για να φτάσουν από το σημείο Α στο σημείο Β. Αυτό το είδος εντατικότητας ανήκει στον οριζόντιο κόσμο τού τόπου και του χρόνου. Η εντατικότητα που αντιπροσωπεύει ο Ιππότης της Φωτιάς ανήκει στον κάθετο κόσμο της παρούσας στιγμής΄ αντιλαμβάνεται ότι η μόνη στιγμή που υπάρχει είναι το τώρα και ο μόνος τόπος είναι το εδώ.

Όταν δρας με την εντατικότητα τού Ιππότη της Φωτιάς είναι σαν να δημιουργείς κυματισμούς στο νερό ολόγυρά σου. Κάποιοι θα νιώσουν ότι ανυψώνονται και αναζωογονούνται από την παρουσία σου, άλλοι μπορεί να νιώσουν απειλή ή ενόχληση. Αλλά η γνώμη των άλλων δεν έχει μεγάλη σημασία΄ τίποτα δεν μπορεί να σε κρατήσει τώρα πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

My Blog List

Followers