Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

δεκτικότητα


Η ακρόαση είναι ένα από τα βασικά μυστικά για την είσοδο στο ναό του Θεού. Ακρόαση σημαίνει παθητικότητα. Ακρόαση σημαίνει να ξεχνάς τον εαυτό σου τελείως΄ μόνο τότε μπορείς να ακούς.

Όταν ακούς προσεκτικά κάποιον, ξεχνάς τον εαυτό σου. Εάν δεν μπορείς να ξεχάσεις τον εαυτό σου, δεν ακούς ποτέ. Εάν είσαι υπερβολικά απορροφημένος με τον εαυτό σου, υποκρίνεσαι απλώς ότι ακούς΄ δεν ακούς. Ίσως να κουνάς καταφατικά το κεφάλι σου΄ μπορεί μερικές φορές να λες ναι ή όχι, αλλά δεν ακούς.

Όταν ακούς, γίνεσαι απλώς η δίοδος, ένα είδος παθητικότητας, δεκτικότητας, μια μητρική κοιλιά: γίνεσαι θηλυκός. Και για να φθάσει κάποιος, πρέπει να γίνει θηλυκός. Δεν μπορείτε να φθάσετε ως το Θεό σαν επιθετικοί εισβολείς, κατακτητές. Μπορείς να φθάσεις το Θεό μόνο ... ή θα είναι καλύτερα να πούμε ο Θεός μπορεί να φθάσει σε σένα μόνο όταν είσαι δεκτικός, μια θηλυκή δεκτικότητα. Όταν γίνεσαι γιν, μια δεκτικότητα, η πόρτα είναι ανοικτή΄ και περιμένεις. Η ακρόαση είναι η τέχνη για να γίνεις παθητικός.

Σχόλιο:
Η δεκτικότητα αντιπροσωπεύει τη θηλυκή, δεκτική ποιότητα του νερού και των συναισθημάτων. Τα χέρια της εκτείνονται προς τα πάνω για να δεχτούν, και εκείνη είναι τελείως βυθισμένη στο νερό. Δεν έχει κεφάλι, ούτε πολυάσχολο, επιθετικό νου που να εμποδίζει την αγνή δεκτικότητά της. Και καθώς είναι γεμάτη, συνεχώς αδειάζει τον εαυτό της, ξεχειλίζοντας, και δεχόμενη περισσότερα. Το σχήμα του λωτού ή το καλούπι που αναδύεται από αυτή αντιπροσωπεύει την τέλεια αρμονία του σύμπαντος που γίνεται εμφανής όταν είμαστε συντονισμένοι μαζί του.

Η Βασίλισσα του Νερού φέρνει μια εποχή χωρίς όρια και με ευγνωμοσύνη για οτιδήποτε φέρνει η ζωή, χωρίς καθόλου προσδοκίες και απαιτήσεις. Ούτε το καθήκον ή η σκέψη τής αξίας ή της βράβευσης έχουν σημασία. Η ευαισθησία, η διαίσθηση και η ευσπλαχνία είναι οι ιδιότητες που ακτινοβολούν τώρα προς τα μπρος, διαλύοντας όλα τα εμπόδια που μας κρατούν χωριστούς τον ένα από τον άλλον καθώς και από το όλον.

1 σχόλιο:

My Blog List

Followers